VÝSTAVY A KNIŽNÍ NOVINKY

Napsal uživatel Danda dne Po, 07.10.2019 - 10:50

Velkým lákadlem letošního festivalu bude i výstava velkoplošných fotografií Adama Ondry – na fotografiích budou zachyceny jeho skvělé lezecké výstupy v Norsku, ve Španělsku a v Jižní Americe. Součástí této expozice v Arbesově sálu, bude i prezentace Adamova partnera, kterým je italské Trentino.

Jinou výstavou v jednom ze sálů Národního domu na Smíchově bude i výstava velkofotmátových fotografií Radka Jaroše. Poprvé budou veřejnosti představeny některé méně známě fotografie českého nositele Koruny Himálaje.

Další zajímavé fotografie slibuje výstava plzeňské partnerské firmy s názvem Rock Point Salewa Mountain Experience. Tato expozice bude sestávat z velkoformátových fotografií jedné z největších českých outdoorových firem, v samostatné výstavní hale budou dále představeny produktové novinky této firmy i jejího významného španělského partnera, kterým je firma Ternua.

 

 

Knižní novinky a autogramiády

Jako každoročně se na festivalu představí několik knižních novinek. Vydavatelství horské literatury ALPY PRAHA uvede na trhy knihu šéfredaktora časopisu lidé&HORY Daniela Polmana „DREAAM“, publikaci čestného předsedy KČT Jana Havelky „Chaty KČT a KČST, 1. díl“ a opakované vydání odborné publikace prezidenta rakouské společnosti Kuratorium für alpine Sicherheit Karla Gabla „Počasí na horách“. Na festivalu bude mít svou druhou premiéru kniha nakladatelství Albatros Adam Ondra Lezec tělem i duší, premiéry budou mít i novinky vydavatelství JOTA „Reinhold Messner“ Zabíjení nemožného a Stanislava Meleka „Skialpinismus“.

Během festivalových dnů budou probíhat i autogramiády uvedených novinek i jiných zajímavých titulů – své knihy budou podepisovat Adam Ondra, Karl Gabl, Wolfgang Nairz, Jan Havelka, Daniel Polman, Radek Jaroš a další.

titulky_MFA_2019