Tisková konference MFA Praha 2018 : "Máme rekordní účast"

Napsal uživatel Danda dne Po, 19.11.2018 - 23:41

V pondělí 19. listopadu 2018, se v zasedací síni Zastupitelstva Prahy 5, v 6. patře budovy Městské části Praha 5, Štefánikova 236/13 uskutečnila tisková konference o nadcházejícím Mezinárodním festivalu alpinismu Praha 2018. Organizároři festivalu, Ladislav Jirásko a Ondřej Jirásko, seznámili přítomné s programem letošního jubilejního 15. ročníku setkání legend alpinismu a nejlepších současných světových alpinistů, který proběhne ve dnech 23.- 25. 11. 2018 v Národním domě na Vinohradech v Praze 2. Radní Prahy 5, pan Lukáš Herold, připomenul, že pro Prahu 5 je významné, že dlouholetým organizátorem této mezinárodní akce je společnost ALPY se sídlem v této části Prahy. Účastníky konference pozdravil i radní Prahy 5 pro sport pan Karel Bauer. Na mnoho otázek přítomných odpovídal především Marek Holeček, jeden z nejlepších současných světových alpinistů.

Ředitel MFA Ladislav Jirásko zdůraznil rekordní bilanci 15. ročníku: "O letošní festival je v zahraničí značný zájem. Na festival se akreditovalo 211 přednášejících a hostů ze zahraničí. To je rekord v celé patnáctileté historii festivalu. Během tří festivalových dnů bude publiku nabídnuto 27 přednášek nejlepších alpinistů z celého světa, jedním z vrcholů bude zcela jistě i film ORF Rekordy na Everestu - Expedice 1978 s Reinholdem Messnerem a Peterem Habelerem. V neděli budou při vyhlášení Horolezce roku 2018 přítomny i legendy světového alpinismu Peter Habeler a Robert Schauer. Ti budou předávat i Pražský křišťálový cepín Márovi Holečkovi. Stánky vystavovatelů budou zaplněné Raisův sál (partneři z oblasti cestovního ruchu) i Společenský sál (partneři z oblasti outdooru). Organizátoři festivalu museli dokonce odmítat další zahraniční zájemce, kteří chtěli být součástí veletrhu cestovního ruchu."

MFA Praha 2018 začíná již ve čtvrtek koncertem ALPINISMUS A HUDBA na Praze 5. Program hlavních festivalových dnů najdete ZDE.

 

tiskovka_IMG_3907.JPG

tiskovka_IMG_3915.JPG

tiskovka_IMG_3920.JPG

 

foto: Markéta Macholdová / ALPY