Na festivalu budou slavnostně pokřtěna česká vydání knih LAVINA a CÍLEM JE VRCHOL (Peter Habeler)

Napsal uživatel Danda dne Ne, 18.11.2012 - 22:19

Na letošním Mezinárodním festivalu alpinismu Praha 2012 budou představeny dvě nové knižní novinky - české překlady v zahraničí velmi oblíbených publikací.

První novinkou je publikace autorů Rudiho Maira a Patricka Nairze LAVINA. Oba autoři, přední světoví odborníci na problematiku lavin z prestižního odborného institutu Lawinenwarndienst v rakouském Innsbrucku, shrnuli v publikaci své dlouholeté poznatky a zkušenosti s lavinami. Vytvořili systém popisu a předpovídání lavin formou 10 vhodných a opakujících se modelových situací. Český překlad publikace připravili Ing. Jaromír Charvát a Ing. Ladislav Jirásko.

alt

Druhou novinkou je kniha od Karin Steinbachové PETER HABELER: CÍLEM JE VRCHOL. Kniha vypráví o životě Petera Habelera, o jeho výstupu na vrchol Everestu bez kyslíkového přístroje, o všech jeho významných výstupech v Alpách i v Himálajích, o jeho partnerství a přátelství s Reinholdem Messnerem, o jeho horolezecké škole Mount Everest. Kniha o současné horolezecké legendě a o rakouském sympaťákovi je vydána při příležitosti jeho letošních sedmdesátých narozenin. Český překlad publikace připravila Kateřina Sitařová.

alt

České vydání obou těchto novinek zajistilo Vydavatelství horské literatury ALPY PRAHA.

Křest publikace LAVINA proběhne na Fóru alpinismu ve čtvrtek 22. 11. 2012 v 19.15 hod po skončení přednášky obou autorů. Křest publikace PETER HABELER: CÍLEM JE VRCHOL proběhne po slavnostním zahájení festivalu v pátek 23. 11. 2012 v 18.00 hod.

Peter Habeler i Rudi Mair a Patrick Nairz budou své publikace podepisovat o vyhlášených přestávkách během pátečního, sobotního a nedělního programu u stánků ALPY – OEAV – lidé&HORY a stánku NP Vysoké Taury v sále č.7 - vedle Velkého sálu v Národním domě na Smíchově. Na festivalu budou obě publikace nabízeny se slevou 15%.