MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ALPINISMU PRAHA 2015

Napsal uživatel Danda dne Út, 02.06.2015 - 07:20

Letošní 12. ročník MFA PRAHA 2015 se uskuteční 20. - 22. listopadu 2015 v Národmním domě na Smíchově. Program festivalu bude opět sestaven z přednášek a prezentací významných zahraničních a domácích alpinistů a lezců. Součástí festivalu bude i tradiční veletrh cestovního ruchu, kterého se zúčastní zahraniční partneři se zaměřením na volnočasové aktivity a také veletrh domácích i zahraničních výrobců a dovozců outdoorového vybavení.

Hlavním zahraničním partnerem MFA Praha 2015 je Národní park Vysoké Taury z rakouské spolkové země Salcbursko. Letošního festivalu se zúčastní několik turistických regionů z Rakouska a ze Slovinska.

Ve spolupráci s partnery ze Slovinska připravují organizátoři festivalu několik zajímavých výstav. V Praze bude veřejnosti představena unikátní výstava o česko-slovinské vzájemnosti v oblasti alpinismu od konce 19. st. tj. od vzniku Pražského odboru Slovinského planinského družstva (dnes Planinska Zveza Slovenije) do současnosti. Zajímavá bude jistě i poměrně rozsáhlá výstava o historii chaty Češka koča, v Praze se rovněž představí PZS (Planinska Zveza Slovenije) a oblast TNP (Triglavský národní park).


alt