Doprovodný program: unikátní fotovýstavy a veletrh

Napsal uživatel Danda dne St, 30.11.2011 - 21:00

Návštěvníci festivalu se mohou těšit opět na bohatý doprovodný program včetně dvou unikátních výstav velkoformátových fotografií.

OSMITISÍCOVKY − 14 NEJVYŠŠÍCH VRCHOLŮ SVĚTA

Na 26 velkoplošných panelech o rozmêrech 2 x 3 m budou představeny jednotlivé osmitisícovky v Himálaji a v Karakoramu. Na velkoformátových fotografiích jsou rovněž zachyceny nejvýznamnějšíí výstupové cesty na jednotlivé vrcholy a základní informace o vrcholech v češtině i angličtině. Tato v Evropě unikátní vÿstava je produktem několikaleté spolupráce společnosti ALPY spol. s r. o. , časopisu lidé&HORY a nepálské agentury Asian Trekking Ltd. Autoři výstavy spolupracovali při tomto projektu s mnoha domácími i zahraničními himálajskými lezci a českými znalci Nepálu. Autoři fotografií jsou Asian Trekking, Kurt Diemberger, Jiří Novák, Radek Jaroš a Ladislav Jirásko. Autorem textů o československých a českých expedicích na jednotlivých vrcholech je pan Zdenêk Strnadel.

SEVEN SUMMITS − NEJVYŠŠÍ VRCHOLY VŠECH KONTINENTŮ

Pavel Bém, třetí Čech, který zdolal nejvyšší vrcholy všech sedmi kontinentů, představí tyto monumentální hory na 50 velkoplošných fotografiích (většinou) formátu 50 x 60 cm. Součástí výstavy je i několik panoramatických fotografií.

NABÍDKA HORSKÉ LITERATURY

Na stánku ALPY bude opět připravená pestrá nabídka horské literatury a map za festivalovou cenu. Také si zde můžete zařídit vánoční předplatné časopisu lidé&HORY.

VELETRH OUTDOOROVÝCH FIREM

Na doprovodném veletrhu v sousedství hlavního přednáškového sálu a v přilehlých prostorách budou své novinky prezentovat významné outdoorové firmy: Prosport (zastupující např. firmu Lowa), Salewa, Mammut, Carinthia, Craft, Yate, Hannah, Skialpshop, Contour, Ortik, Patagonia, Totaloutdoor (zastupující Pieps, Beal a jiné značky), Superfeet, Jitex Písek (funkční prádlo Comfort). U některých stánků budete mít kromě senámení se s novinkami na trhu také možnost nakoupit outdooorovou výstroj a výzbroj za akční festivalové ceny.

Všichni tito partneři věnovali hodnotné ceny do slosování. Jejich přehled si můžete prohlédnout ZDE.

VELETRH PARTNERŮ Z OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU

Poprvé se na festivalu představí se svou prezentací i několik partnerû z oblasti cestovního ruchu. V sále č. 7 budou mít svou expozici regionální sdružení Národní park Vysoké Taury z rakouského Mittersillu, turistické sdružení z Jižního Tyrolska ze Suldenu pod Ortlerem a marketingová společnost Tirol Werbung z Innsbrucku. Součástí veletrhu  budou i stánky partnerû festivalu − Nepal Tourism Board a Asian Trekking a stánky
pořadatelů festivalu - společnosti ALPY − OEAV a časopisu lidé&HORY.

alt