19. ročník Mezinárodního festivalu alpinismu Praha 2024

Napsal uživatel oj dne Út, 27.08.2024 - 10:41

19. ročník Mezinárodního festivalu alpinismu Praha 2024

 

19. ročník mezinárodního setkání lezců a legend alpinismu se letos uskuteční v kongresových prostorách hotelu INTERNATIONAL**** v Praze 6.
Partnerem letošního MFA PRAHA 2024 je Mountain Banff Film Festival – návštěvníci festivalu uvidí nejlepší outdoorové filmy světa. Jedním z nosných témat letošního Festivalu alpinismu bude Bezpečnost na horách.
Mezi významné evropské a světové odborníky na tuto tematiku, kteří se na tomto fóru v Praze objeví, budou patřit: Peter Paal – prezident rakouské společnosti Kuratorium pro bezpečnost v horách, Hans Ebner – náčelník rakouské Alpinpolizei, Gerhard Mössmer – horský vůdce a jeden z hlavních metodiků alpských horských svazů, Reinhard Kraxner – pilot rakouské horské záchranné služby, Gobi Bashval, CEO of NMA Kathmandu a další.
Partnery letošního festivalu alpinismu budou zahraniční společnosti z oblasti cestovního ruchu: Rakouský Alpenverein – sekce Austria, KBB Kitzbühel, Osttirol Werbung, obec Kals am Großglockner, Jezersko a Češka koča a další. Součástí doprovodného veletrhu bude i prodejní výstava předních domácích výrobců a dovozců outdoorového vybavení: Vertone, Petzl, YATE, Vavrzs, Prosport – Lowa a další.
 

 

 

Festival alpinismu